***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Близките на загиналите на „Струма“ македонци съдят АПИ за над 2 млн. лв. Смъртните случаи в България намаляват


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 октомври   

 

Днес околните на починалите македонски жители при автобусната злополука на автомагистрала " Струма " предходната година ще внесат искове за над два милиона лв. против Агенция " Пътна инфраструктура ".

По данни от последната експертиза по досъдебното произвеждане, направена по искане на околните на починалите, чиновници на Пътната организация също носят виновност за случилото се.

Според експертизата тук-там липсват релефна, шумна и светлинна маркировка, а там където ги има така наречен котешки очи, са с 6 пъти по-ниска светлоотразяемост.

При случая на 23 ноември предходната година рейс с 52-ма македонски жители се удари в мантинелата край Боснек и се възпламени. Животът си изгубиха 45 души, измежду които 13 деца.

***

Неизправности по Автомагистрала „ Струма “ - това е открила експертиза, която през днешния ден ще бъде импортирана в съда в Перник.

„ Експертизата открива два типа пороци, които съществуват в сектора. Вещо лице направи оглед 3 км. преди мястото на случая и откри нарушавания по инфраструктурата. Първо, АПИ е позволила да съществуват такива нарушавания още с построяването на процесния сектор. Второ, АПИ е позволила да се компрометират избрани детайли от инфраструктурата, което е в директна причинствено следствена връзка с случая “, съобщи юристът на част от потърпевшите Николай Димитров.

***

Смъртността при мъжете е по-висока спрямо тази при дамите. Смъртните случаи понижават с 6092, или с 19,8 на 100 по отношение на същия интервал на 2021 година

***

Жестоко двойно ликвидиране, скрито с пожар, е разкрито от екип от криминалсти преди часове, оповестява Нова телевизия, базирайки се на свои източници. 

В среднощ на 10 октомври е получен сигнал за пожар в кв. " Банишора ". След потушаването на пламъците, огнеборците се натъкнали на мощно обгорените тела на мъж и жена с неустановена към момента идентичност. Разследващите открили, че пожарът е тенденциозен.

***

„ ГЕРБ би трябвало да бъде държана надалеч от изпълнителната власт, както и Движение за права и свободи. Това е наш явен ангажимент. Да напуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете единствено в сладкарница “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Ивайло Мирчев от „ Демократична България “.

***

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “ ще се срещнат с представители на Българска социалистическа партия, с цел да показват акцентите в обществената и икономическата стратегия на партията, за която партията ще търси поддръжка в новия парламент.

***

Окупационната администрация е възнамерявала да организира концерт, в който да взе участие оркестър „ Гилей “, с което е трябвало да бъде демонстрирано „ възобновяване на мирния живот в Херсон “.

Керпатенко отказал и от краткотрайната администрация изпратили бойци да го доведат. Той декларирал отхвърли си, без да отваря вратата на жилището и в последна сметка го разстреляли през затворената врата.

***

***

Законът в Русия повелява, че двойка може да подписа брак не по-рано от месец след подаването на документите, написа " Дейли мейл ".

Според локалната телевизия обаче мобилизацията към този момент се смята за основателна причина, с цел да бъде забързан процесът по подписване на цивилен брак.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР